Tuinverlichting

Tuinverlichting wordt vaak gebruikt in woon-, bedrijfs-, commerciële of openbare ruimtes voor verschillende doeleinden. Tuinverlichting is ingedeeld in verschillende typen, afhankelijk van de functie of het beoogde gebruik. Tuinverlichting kan ook worden gegroepeerd op het type verlichting dat het betreft, zoals taak-, accent- en decoratieve verlichting. Tuinverlichting bestaat uit verschillende componenten zoals lampen, armaturen, lichtstatieven, lichthouders, lichtarmen, zonne-energie, lichtpad, decoratief tuinbeeld, lichtkoepels, buitenverlichting op zonne-energie, tuinfakkels, lantaarns, nachtverlichting, wandkandelaars en landschap lichten. Tuinverlichting maakt ook gebruik van verschillende soorten technologie, zoals gloeilampen, fluorescentielampen, daglicht, compacte fluorescentielampen (CFL’s) en daglichtbesparende lampen. Tuinverlichting op zonne-energie en landschapsverlichting op zonne-energie winnen aan populariteit in de residentiële en commerciële markten.

Tuinverlichting online bestellen

Tuinverlichting heeft een zeer groot scala aan hoofdkenmerken, zoals artistieke ontwerpen, natuurlijke en unieke materialen, mooie afwerkingen, functionele attributen en aantrekkelijke vormen. Tuinverlichting helpt de uitstraling van het buitenleven te verbeteren door een warme sfeer en een mooie omgeving te creëren. Ze zijn uitstekende verbeteringen voor aangelegde gebieden, patio’s, tuinen, gazons en andere buitenruimtes. Tuinverlichting heeft verschillende soorten verlichting, zoals architecturale verlichting, buitenschijnwerpers, lantaarnpalen, inbouwverlichting, landschapsverlichting, wandkandelaars, wandarmaturen, hangende lichten, hangende lantaarns, buitenverlichting op zonne-energie en laagspanningsverlichting. Er is een grote verscheidenheid aan tuinverlichting voor buiten op de markt verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen, stijlen, maten en uitvoeringen.

Tuinverlichting kan grofweg worden ingedeeld in vier typen, namelijk sfeerverlichting, accentverlichting, taakverlichting en decoratief. Tuinverlichting met omgevingskenmerken bestaat voornamelijk uit armaturen die een algemene luminantie bieden zonder specifieke vorm, kleur of patroon. Deze armaturen hebben over het algemeen lampen met een variabel wattage onder de laagspanningscategorie. De meest voorkomende armaturen in deze categorie zijn wandkandelaars, hangende lantaarns, grondlichten, lantaarnpalen en trapverlichting.

Accentverlichting wordt gebruikt om verschillende landschapsobjecten in tuinen te accentueren. Tuinverlichting met accentkenmerken beoogt voldoende verlichting te bieden voor details die vanaf de grond niet zichtbaar zijn. Verschillende soorten accentarmaturen zijn trapverlichting, hangende lantaarns, grondverlichting, fonteinen, plantenbakken, bloempotten en wandarmaturen. Tuinverlichting met taakfuncties is ontworpen om licht te geven voor specifieke doeleinden, zoals lezen, koken, naaien en andere soortgelijke activiteiten. Tuinverlichting met decoratieve ontwerpen wordt gebruikt voor prachtige tuinen met mooie planten en bladeren.

Voor Solar grondspots  die niet in direct zonlicht staan, zijn laagspanningsschijnwerpers, schansen, decoratieve lampen en decoratieve metalen verlichting uitstekende manieren om tuinen te verlichten. Laagspanningsverlichting is fijn als je wilt besparen op energieverbruik, maar toch goed zicht wilt hebben. De laagspanningslampen worden niet warm en verbruiken heel weinig elektriciteit. Tuinverlichting op zonne-energie wordt een populaire optie, omdat deze zowel voor algemene tuinverlichting als voor taakverlichting kan worden gebruikt. Lampen op zonne-energie vereisen een kleine hoeveelheid extra zorg en aandacht; ze bieden echter een veiligere manier om de tuin te verlichten.

Tuinverlichting kan zo eenvoudig of ingewikkeld zijn als u maar wilt. U zult merken dat verlichting uw tuin veel helderder en uitnodigend maakt. Verlichting kan ook een extra beveiligingsniveau aan uw huis toevoegen. Tuinverlichting zorgt ervoor dat uw huis ’s nachts veel gemakkelijker te vinden is, vooral op momenten dat u misschien niet veel licht wilt.